Mammachirurgie

  • 9 mei 2022

Omdat borstkanker de meest voorkomende kanker is onder vrouwen, is de zorg voor deze vrouwen ontzettend belangrijk. Dr. Schlooz-Vries zal ons op 9 mei meer vertellen over deze zorg, het traject dat deze vrouwen doorlopen en hoe verschillende chirurgische ingrepen ingezet worden. 

9 mei 2022
25 april 2022

Transplantatiechirurgie

  • 25 april 2022

Dr. kruijsdijk en Dr. van Hoek zullen ons op deze avond de basis laten zien van het transplanteren. Zowel de voorzorg als de uitname en de impact op de patiënten zullen in deze masterclass goed belicht worden. Dit laatste zal uitvoerig besproken worden aan de hand van een patiënt die zijn ervaring wil delen met onze leden. 

Open activiteit: MKA chirurgie

  • 21 maart 2022

Beste leden en niet leden, graag willen we jullie een open activiteit aanbieden over de wondere wereld van de MKA chirurgie!

Op 21 maart zullen Dr. Liebregts en Dr. Xi ons gaan vertellen over hun ervaring met de loopbaan als MKA chirurg en horen we meer over de specialisatie van deze twee artsen: implantologie.

Niet VCMS-leden kunnen voor €3,- een kaartje kopen, hierover later meer informatie!

21 maart 2022
28 februari 2022

Kinderneurochirurgie

  • 28 februari 2022

Een zwangerschap is al spannend genoeg, maar wat nou als blijkt dat je kindje een neurologische aandoening heeft? Natuurlijk wil je als ouders de best mogelijke zorg voor je kind. Dr. Hans Delye loopt met ons door de aandoeningen die hij als kinderneurochirurg behandeld. Ook wordt er een interessante casus besproken. Delye zal ons via deze casus laten zien hoe interessant het vakgebied is!

Vraag je je af wat een kinderneurochirurg doet of wil je graag meer te weten komen over de meeste neurologische aandoeningen bij kinderen? Sluit aan bij onze masterclass op 28 februari!

Orthopedie ski-ongevallen

  • 24 Januari 2022

Ben jij deze kerstvakantie wezen skiën? Voor veel mensen is deze periode het moment om op wintersport te gaan. Zelfs tijdens de Corona pandemie wordt wintersport veel beoefend. Maar deze sport, brengt net als veel andere sporten risico's met zich mee. Hoe groot is de kans dat je letsel oploopt? Op 24 januari kan je alles te weten komen over deze vraag en nog vele anderen.

24 Januari 2022
20 December 2021

Oogletsel door vuurwerk

  • 20 December 2021

In december kun je er niet aan ontkomen, vuurwerk is overal om je heen. Helaas zijn elk jaar weer mensen het slachtoffer van vuurwerkschade. Oogartsen draaien overuren om deze patiënten op te vangen. 2o december komt Dr. Sander Keijser vertellen over oogletsel door vuurwerk. Zien we jullie daar?

 

 

Dit is een gesloten activiteit.

Hechtworkshop

  • 22 november 2021

Tijdens deze interactieve avond gaan onze leden meer leren over de principes van het hechten. Wanneer is hechten nodig? Welke materialen gebruiken? Daarnaast worden meerdere hechttechnieken besproken. Probeer de hechttechnieken zelf uit op een varkenspootje.

 

dit is een gesloten activiteit. 

22 november 2021
13 September 2021

Open activiteit Genderchirurgie

  • 13 September 2021

Zou jij graag meer willen horen over hoe het is om genderchirurg te zijn? Tijdens onze activiteit zal Dr. Tim Nijhuis ons iets meer vertellen over zijn leven als chirurg en zijn vakgebied genderchirurgie. Er zal onder meer verteld worden over onze nieuwe genderkliniek binnen het RadboudUmc. Daarnaast zullen twee studenten spreken over hun onderzoeksstage in dit vakgebied. Lijkt je dit gaaf? Zorg dan dat je je aanmeld via dit aanmeldformulier